Training

Video: wat maakt Pure Leaf® zo bijzonder?


Het belang van thee van lange blaadjes

Er zijn twee manieren om thee te maken:

De orthodoxe methode (of ‘lange blaadjes’) en de CTC-methode (cut, tear, curl of breken, scheuren, krullen). Pure Leaf kiest voor de orthodoxe methode.

Orthodoxe thee volgt een ambachtelijk procedé, handmatig of met mechanische rollers. Onze theeblaadjes moeten zacht gekneusd worden, zodat de natuurlijke essence van de thee naar boven komt, zonder het blaadje zelf te beschadigen. Het blaadje wordt nooit doelbewust gesneden of gescheurd, het wordt zachtjes gerold om een specifieke smaak te bekomen.

In vergelijking met een CTC-thee wordt de orthodoxe thee met meer zorg bereid en is er een groter en complexer palet aan aroma’s, kleuren en mondgevoel.

De orthodoxe thee is subtieler, eleganter en esthetischer. Tijdens het zetten vouwen de theeblaadjes open, waardoor de natuurlijke zoetheid en het delicate karakter langzaam vrijkomen. CTC-thee wordt vaak gedronken met melk omdat hij wat bitterder is. Orthodoxe thee wordt bij voorkeur puur gedronken.

De voordelen van losse theemelanges

Bij Pure Leaf geloven we dat ieder kopje thee een aromatische, heerlijke en authentieke ervaring moet zijn. Onze verfijnde losse thee ruikt en ziet er net zo lekker uit als hij smaakt.

Een kopje losse thee zetten verandert uw dagelijkse thee-ervaring in een moment van zintuiglijke creativiteit en verwennerij. Met losse thee kiest u zelf de intensiteit en de smaak van uw perfecte kopje – u maakt uw eigen theemelange in drie stappen. Scheppen, laten trekken en genieten!

De volgens de regels van de kunst bereide losse thee van Pure Leaf zet u op de juiste weg naar het perfecte kopje en maakt van elk kopje thee een moment van puur genieten.